BAAS op school

Speciaal voor de groepen 6 t/m 8 van de basisschool hebben we een programma ontwikkeld, waardoor we nu ook bij u op school BAAS kunnen spelen! BAAS kan ingezet worden voor een dagdeel of voor een gehele schooldag: we zetten in op maatwerk.

Hoe werkt dit dan?
BAAS op school wordt door twee medewerkers van KEaRN uitgevoerd en begeleid. We hebben een compleet programma opgesteld, waarmee we een vooraf te bepalen thema aan de slag gaan. Op dit moment hebben we de thema’s armoede en gezonde leefstijl.
De vervolg ideeën van kinderen die ontstaan na het spelen van BAAS, kunnen door u als school verder worden opgepakt of uitgewerkt. Vanuit KEaRN kunnen we dit ook (blijven) ondersteunen in de vrije tijd van kinderen, dit eventueel in samenwerking met het lokale jeugdwerk in het dorp.

Programma
Het programma start altijd met een introductie en een voorstelronde. Ook wordt er gevraagd wat de regels in de klas zijn.
Via een interactieve opdracht, maken de begeleiders kennis met de kinderen in de klas. Dit eerste deel van het programma duurt ongeveer een uur.
Daarna start het echte programma. Afhankelijk van het onderwerp, starten we met een filmpje of een Kahoot-sessie.
Het BAAS spel wordt uitgelegd en dit wordt natuurlijk ook gespeeld.
Naast het spelen van BAAS, gaan we ook creatief met de kinderen aan de slag.

Het dagprogramma (08.30 – 14.00 uur) bevat verschillende onderdelen en opdrachten.

Bij het thema armoede laten we kinderen een boodschappenlijstje maken met een te besteden bedrag van 50 euro, het bedrag dat gezinnen in de schuldhulpverlening vaak te besteden hebben. Zo zetten we in op bewustwording: hoe is het om wekelijks van een klein bedrag rond te komen?
Bij het thema gezonde leefstijl gaan we samen met de kinderen de dag doornemen: wat eten ze gedurende een dag? Dat is vaak meer en (on)gezonder dan dat de kinderen van te voren bedenken.

Binnen beide dagprogramma’s
• Geven we tips over een hoe een je een gezonde lunchbox kunt vullen, inclusief lunch.
• Maken we samen met de kinderen een vlog
Als afsluiting vindt er een sneeuwbal evaluatie plaats en wordt met de kinderen afgesproken wat de eventuele vervolgacties zijn n.a.v. de ideeën die de kinderen hebben aangedragen. In afstemming met de school bespreken we hoe dit verder kan worden opgepakt.

Download HIER de flyer ‘BAAS op school’

BAAS op school KEaRN
gezonde leefstijl BAAS op school beoordeling kinderen
gezonde leefstijl BAAS op school
BAAS op school Alie Klompmaker van KEaRN in de klas
BAAS op school met als thema ‘Gezonde leefstijl’

De doelen van BAAS op een rij:
• Versterken van burgerkracht en daarmee de civil society gedachte;
• Normaliseren van het thema armoede;
• Verbinden van kennis en mogelijkheden;
• Stimuleren van kansen om mee te doen;
• Vergroten van het netwerk van ouders en kinderen in hun eigen leefomgeving.

Meer informatie
Juist nu, in tijden van krapte aan personeel in het onderwijs en tijden waarin veel gebeurt in de levens van kinderen, kan het spelen van BAAS op school van toegevoegde waarde zijn! Bent u geïnteresseerd in BAAS bij u op school? Dan kunt u contact opnemen met Alie Klompmaker (alie.klompmaker@kearn.nl of 06 – 11214764). Zij informeert u graag over de mogelijkheden en de kosten van het spelen van BAAS bij u op school! Benieuwd naar de kosten? Deze vindt u HIER!