BAAS in de straat

BAAS is een digitaal spel. Het maakt gebruik van augmented reality; een live  beeld van de werkelijkheid waaraan digitale elementen zijn toegevoegd. Het wordt op straat gespeeld: midden in de civil society, waar het samen opvoeden begint tussen ouders, buren en vrijwilligers, met participatie als doel.

Naast de interventie levert BAAS informatie op. De kinderen die BAAS spelen beantwoorden gedurende het spel namelijk een 12-tal vragen die gericht zijn op een maatschappelijk thema. Deze vragen zijn bij meer dan 50 respondenten geanalyseerd. Zo kunnen verschillen tussen dorpen, wijken en buurten worden geduid.

Belangrijkste stappen van uitvoering:

Voor het spelen van het BAAS-spel wordt de buurt vooraf geïnformeerd en uitgenodigd. Hierbij is speciale aandacht voor gezinnen met kinderen. Natuurlijk vragen buurtbewoners zich af wat ze aan het spel hebben. Baas is zo ontwikkeld dat het de nieuwsgierigheid prikkelt van zowel kinderen als ouders. Per dorp zal voor deelnemers een goodiebag met nuttige dingen voor kinderen worden samengesteld in samenwerking met de lokale middenstand, verenigingen en de gemeente.

Als het spel wordt gespeeld in de straat, is het een blikvanger waar iedereen nieuwsgierig van wordt. Door het enthousiasme en de energie die vrijkomt tijdens het spelen, zal zelfs de stugste inwoner een beetje ontdooien.

De BAAS-coach speelt het spel met de buurtkinderen, met hulp van een vrijwilliger. Na afloop van het spel is er ruimte voor een informeel samenzijn om het spel, de vragen en een mogelijk vervolg met elkaar door te nemen.

Meer weten over de mogelijkheden en de kosten van het spelen van BAAS bij u in de straat? Neem dan contact met ons op!