BAAS spelen

BAAS is in eerste instantie ontwikkeld om op straat te spelen: een ambulant straatspel waarbij kinderen tussen de 8 – 12 jaar met een tablet de straat op gaan. Aan de hand van augmented reality lopen de kinderen door de straat en laten het digitale hondje Bonny uit.

Bonny leidt de deelnemers naar verschillende vragen. Deze vragen kunnen vooraf worden ingesteld. De deelnemers kunnen onderweg ook attributen verzamelen. Een speelse manier om te leren en praten over maatschappelijke thema’s mogelijk te maken.

Na het spelen van BAAS kunnen kinderen ideeën aanreiken over het onderwerp. Deze voeren ze zelf uit (eventueel onder begeleiding, maar wel onder eigen regie).

Als organisatie of vereniging kunt u BAAS laten spelen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de ideeën van kinderen worden opgehaald. Werkt u voor of met kinderen? Dan is BAAS dé manier om kinderen mee te laten praten, denken en beslissen over zaken die hen aangaan. Of het nu gaat om de aanleg van een nieuwe speeltuin of een dorpsvisie: BAAS geeft kinderen een stem!

BAAS kan ook op school worden gespeeld. Er is een programma opgesteld (08.30 – 14.00 uur), speciaal voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Je vindt de flyer HIER.